top of page

METODER

Trolling

Trolling är en metod där man använder sig av en båt i rörelse. Med hjälp av båtens fart ger man betena en lockande gång för att locka fisken till hugg. Man använder sig av metoden trolling på sjöar med stor yta, där fisken finns spridd över hela sjön. Det är en lugn och trivsam metod som bedrivs runt om i världen i olika trevliga miljöer.

Spinnfiske

Spinnfiske är en metod där du som fiskare kastar ut ditt bete med hjälp av spö och rulle. Genom att veva in ditt bete med hjälp av din rulle, så skapar du en lockande gång, som lurar fisken till hugg. Till skillnad från trollingen, så har du alltid direktkontakt med fisken när den hugger över ditt bete. Med rätt utrustning anpassad till ditt fiske, så får du ut den maximala upplevelsen.

Flugfiske

Vid flugfiske binder man imitationer av insekter som fisken äter som naturlig föda. Denna fiskemetoden kräver en del av den som utövar metoden. Man använder sig av spö och rulle även vid detta fiske. Det som skiljer denna metoden från spinnfiske är att man använder sig av linans vikt för att kasta ut sin fluga.

Isfiske

På vintern så kan man bedriva så kallat pimpelfiske. Man använder sig av små lätta spön, så man känner när fisken är framme och smakar på betet. Man kan även meta från isen, med speciellt anpassade spön. När man metar från isen så använder man sig av naturligt bete som t.ex. mört, brax eller björkna. Man fiskar främst efter gädda och gös men även efter stor abborre. Man kan använda sig av flera spön samtidigt, vilket ökar chanserna att få sin drömfisk.

Mete

Mete är en avkopplande och social metod, som passar stor som liten fiskare. Vid mete kan man antingen använda ett vanligt traditionellt metspö, eller så kan man använda ett kastspö om man vill nå ut längre i sjön.

Kräftfiske

Följ med oss ut på Vättern och fånga era kräftor till kräftskivan!

 

Vi startar våra kräftfisketurer från stenbryggan i Karlsborg. Kräftfiske är något som passar alla, stor som liten, och är en trevlig aktivitet för familjen eller som ett event hos ett företag.

 

Vi har en begränsning på 6 st kräftburar per person, då reglerna för fiske efter kräftor i Vättern lyder så. Alla kräftor som håller minst 10 cm får ni ta med hem till grytan.

 

När ni bokar in ert kräftfiske med oss så kommer vi överens om upplägget av ert fiske. Varför inte följa med redan dagen innan då vi lägger i burarna? Ni har då chans att prova på ’’put and take ’’ fiske efter regnbåge och öring i natursköna Tiveden. Ni kan även välja på att ta en trollingtur på Vättern och fiska efter röding, lax och öring. Alla typer av fiske kan utövas av både stor som liten fiskare. När ni fiskar med oss så ingår all utrustning som behövs som burar mm. Önskas boende så hjälper vi gärna till. Priser finner ni under fliken priser.

 

För större grupper begär offert!

 

Välkomna ombord

bottom of page