top of page
ocean

 Kräftfiske i Vättern

 

Var förberedd till årets kräftpremiär!

 

Följ med oss ut på Vättern och fånga era kräftor till kräftskivan!

 

Vi startar våra kräftfisketurer från stenbryggan i Karlsborg. Kräftfiske är något som passar alla, stor som liten, och är en trevlig aktivitet för familjen eller som ett event hos ett företag. När ni bokar in via oss får ni er alldeles egen fiskeguide som ger er de bästa tipsen för en lyckosam dag.

Använd kräftburar med små betesboxar

 

Vid kräftfiske så använder man sig av kräftburar för att fånga sina kräftor. Man kan lägga dem en och en eller sammankoppla flera kräftburar på en lång lina. Fiskar man i större sjöar som Vättern är en längre lina med flera burar på samma lina att föredra och man använder en tyngd i varje ände för att hålla burarna på plats, då de ofta är en viss ström i vattnet som kan få kräftburarna att börja rulla på botten. Som flöte använder man sig av små röda eller oranga små bojar för att märka ut sina burar. Viktigt att dina flöten syns ordentligt för övriga fiskare och båtar som passerar. Man använder sig av vitfisk så som mört, löja eller brax som agn i burarna, man kan lägga fisken löst i burarna men för att betet ska vara lite längre är små betesboxar att föredra.

Fiska kräftor i Vättern

 

När ni bokar in ert kräftfiske med oss så kommer vi överens om upplägget av ert kräftfiske och kräftorna som fångas som är över 10 cm får ni som gäst ta med hem till grytan. Varför inte ta en trollingtur på Vättern och fiska efter röding, lax och öring. Alla typer av fiske kan utövas av både stor som liten fiskare. När ni fiskar med oss så ingår all utrustning som behövs som burar mm. Önskas boende eller vill ni anlita oss för trolling så hjälper vi på Mamos Fiskecharter gärna till. Priser finner ni under fliken priser.

                                                                              

 

För större grupper begär offert!

 

Välkomna ombord!

bottom of page