top of page

OM FÖRETAGET

IMG_0556.JPG
IMG_0342_edited.jpg

Om företaget

Företaget startades 2015 och är ett fisketurismföretag som är beläget på Vätterns västra kant i Karlsborg. Vår guidessäsong sträcker sig över hela året. Vi använder oss av Vättern och Vänern under den isfria säsongen. Viken, Bottensjön och Skagern använder vi oss av under sommaren. Vi fiskar efter lax, öring, röding, abborre, gädda och gös. Vi använder oss även av några mindre sjöar med put & take-fiske efter Regnbåge och Öring i Tiveden eller Hökensås.

 

Är du på jakt efter en upplevelse att ta med vännerna, företaget eller varför inte familjen på?

Vi erbjuder exklusiva guidade trollingturer efter våra laxartade fiskar lax, öring och röding på två av Sveriges bästa sportfiske sjöar Vänern och Vättern.  Skillnaden mellan sjöarna är att Vättern har ett fantastiskt bestånd av storröding. Fisket efter storrödingen är väldigt populärt och fiskare åker långväga för att fånga sin röding i Vättern. Den fisk man fångar får man ta med sig hem med viss begränsning av antal och storlek beroende på vatten vi fiskar i. Vill man inte ha med sig fisken hem så returneras den varsamt igen. Egenfångad fisk smakar alltid bäst!  

På sjöarna Viken, Bottensjön och Skagern erbjuder vi spinnfiske efter Abborre, Gädda och gös. Vi erbjuder även trolling efter Gädda och gös på dessa sjöar, men vi använder oss även av Vänern och Vättern vid trolling och spinnfiske efter Gädda och Gös.

Vi erbjuder även Kräftfiske på Vättern under sommarperioden 1a juli- 30e september. Kräftfiske går att kombineras med våra trollingturer som startar från karlsborg.

Fiske är något som passar alla oavsett erfarenhet eller ålder. När ni bokar er fiskeupplevelse med oss skräddarsyr vi er dag efter era önskemål. Vi erbjuder lunchpaket till alla våra turer mot en extra kostnad, uppge ev allergier vid bokningen.

 

Vid fiske på Vänern så utgår vi från Hällekis hamn, Mariestads hamn eller Laxhall ute på torsö.

Vid fiske på Vättern utgår vi från Olshammar, Granvik, Karlsborg, Brevik samt Hjo.

Vid fiske på Bottensjön utgår vi från Karlsborg.

Vid fiske på Viken utgår vi från Tåtorp.

Vid fiske på Skagern utgår vi från Otterbergets camping.

 

 

Fiskeguide Magnus Persson


Fiskeintresset väcktes redan under tidig ålder hos Magnus. Under de första åren, var fisket inriktat på pimpelfiske och spinnfiske i olika delar av landet. Under tonåren så övergick hans fiske mer till spinnfiske och Trolling. Under åren 2008, 2011 och 2012 så segrade Magnus i en mete/ spinnfiske tävling i en mindre sjö norr om Karlsborg. Åren rullade på och när körkortet kom så blev Trollingen allt större del av Magnus liv. Magnus har under årens lopp tävlat under namnet Team Mamo. Året 2014 resulterade i en 1:a plats i Gösdraget i sjön Skagern, men även ett SM silver i Trolling på Vänern. Magnus är en trevlig och social person, som ägnar största delen av sin fritid åt fiske i dess olika former. Han beslutade sig för att börja köra guidade fisketurer under våren 2015. Han vill att fler som kanske inte har egen båt eller den utrustningen som behövs, ska få chansen att få komma ut och få sin fiskeupplevelse i Sveriges fantastiska miljöer.

 

Magnus Persson innehar alla certifikat och försäkringar för att bedriva guidat fiske och sätter säkerheten i första hand.

bottom of page